Spisak sve duži: Alfa, FIAT i Jeep preskaču Pariz

Još tri velika auto-brenda odsustvovaće sa ovogodišnjeg pariskog salona automobila.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2018.

19:45

Spisak sve duži: Alfa, FIAT i Jeep preskaču Pariz

Proizvođači automobila sve češće se odlučuju da odsustvuju sa, ranije nezaobilaznih, velikih svetskih auto-salona. Ženeva, Pariz, Frankfurt, Detroit... donedavno su bili mesta na kojima su auto-kompanije jednostavno morale da budu prisutne, čak i ako u tom trenutku nisu imali novi model koji bi promovisali na sajmu.

Ipak, u eri Interneta, a naročito u poslednjih nekoliko godina, veliki svetski saloni automobila počeli su da gube značaj koji su nekad imali, naročito u marketinškom smislu.

Nakon što je pre nekoliko dana najavljeno da Lamborghini neće izlagati svoje modele u Parizu, sajt Auto Plus France piše da se u glavnom gradu Francuske ove godine neće pojaviti ni Alfa Romeo, FIAT i Jeep.

Tako će od brendova grupacije FCA publika na pariskom auto-salonu moći da vidi samo Maserati i Ferrari.

Do sada su - pored navedenih - svoje odsistvo sa ove sajamske manifestaciji već najavili Ford, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Subaru i Volvo.

Sa druge strane, u Parizu će se sigurno izlagati Citroën, Hyundai, Jaguar, Kia, Land Rover, Lexus, Mercedes-Benz, Peugeot, Smart, Suzuki i Toyota.

Sajam automobila u Parizu ove godine počinje 2. oktobra i trajaće do 14. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: