Novi BMW X5 stiže do kraja godine (VIDEO)

Iako se treća generacija modela X5 proizvodi tek nepunih pet godina, BMW privodi kraju pripreme za predstavljenje njegovog naslednika koji će imati premijeru tokom 2018.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

09:48

Novi BMW X5 stiže do kraja godine (VIDEO)
Screenshot YouTube

Kako kažu u bavarskom proizvođaču, novi X5 imaće bolje "off-road" karakteristike u odnosu na sve dosadašnje generacije ovog automobila.

Zato su testiranja pretprodukcijskih vozila obavljana na najtežim terenima za vožnju i u surovim klimatiskim uslovima. BMW X5 za 2019. ispitivan je, između ostalog, u bespućima Južne Afrike, ali i severno od Arktičkog kruga, u Švedskoj.

Pogledajte video: Nova generacija X5 imaće potpuno novi sistem oslanjanja, za koji BMW tvrdi da će biti jedinstven u ovom SUV segmentu.

Novi "off-road" paket omogućiće automobilu "impresivan balans između udobne vožnje na putu i terenskih sposobnosti". Pritiskom na dugme menjaju se podešavanja ogibljenja, u zavisnosti da li se X5 vozi po snegu, pesku, kamenitom terenu ili makadamu.

U BMW-u objašnjavaju da je drugi tip ekstremnih testova obavljen na trkačkim stazama Taladiga u SAD i Niburgring u Nemačkoj.

Među sistemima koji će biti ponuđeni kupcima je adaptivno "M" ogibljenje.
Screenshot YouTube
BMW nije otkrio tačan datum premijere, ali je prvi čovek kompanije, Harald Kriger, najavio da će se to dogoditi tokom 2018. godine. S obzirom da je premijera drugog novog SUV modela, BMW-a X7, zakazana za auto-salon u Los Anđelesu, za očekivati je da novi X5 bude predstavljen publici na sajmu automobila u Parizu, koji se održava u oktobru.

BMW X5 za 2019. imaće agresivniji izgled, sa masivnijom maskom hladnjaka u odnosu na aktuelni model. Otvori za vazduh na prednjem braniku biće takođe veći, a farovi sa dnevnim LED svetlima upečatljiviji nego ranije.

Očekuje se da će na raspolaganju biti raznovrsni turbo benzinski i dizel motori.

Među benzincima trebalo bi da bude mesta i za četvorocilindarski 2.0 litarski agregat sa 252 ks (185 kW) i 3.0 litarski motor sa 6 cilindara koji razvija 340 ks (250 kW). U samom vrhu benzinske ponude, u verziji X5 M, očekuje se 4.4 V8 sa 600 ks (441 kW).

Dizel gamu činili bi motori snage od 231 ks (170 kW) do 400 ks (293 kW). Ponudu pogonskih sistema zaokružiće plug-in hibridna varijanta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: