Markjone više ne strepi da će SUV ugroziti imidž Ferrarija

Nakon što je Bentley napravio Bentaygu, Lamborghini Urus, Maserati Levante, a Rolls-Royce Cullinan, samo je pitanje vremena kada će stići i prvi Ferrarijev SUV.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2018.

18:05

Markjone više ne strepi da će SUV ugroziti imidž Ferrarija

Ono što u Maranelu nazivaju FUV, odnosno Ferrari Utility Vehicle, zabrinjavalo je direktora krovne grupe Fiat Chrysler Automobiles (FCA) da bi moglo da ugrozi imidž prestižnog proizvođača sa propetim konjićem.

Međutim, te brige više ne more Serđa Markjonea pa Ferrari užurbano radi na razvoju svog prvog "terenca", svega dve godine nakon njegove čuvene izjave da će morati da ga upucaju pre nego što napravi Ferrari SUV.

U međuvremenu je promenio ploču i najavio SUV koji će posedovati istinski DNK Ferrarija. Spekuliše se da će za pogon biti zadužen prvi Ferrarijev hibridizovani V8 agregat, a svetlost dana bi trebalo da ugleda krajem 2019. godine.

Videćemo da li će promena mišljenja u Maranelu naterati i ostale proizvođače superautomobila da se privole trenutnom SUV trendu, poput Buhgattija i McLarena, iz kog izričito tvrde da se to nikad neće dogoditi.

Ali, sve se menja...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: