Galerija: BMW Serije 2 Active/Gran Tourer (redizajn)

BMW je početkom godine predstavio redizajn svoja dva MPV modela koja su u periodu 2014-2017. prodata u preko 380.000 primeraka. U međuvremenu, ovi automobili su stigli u evropske prodajne salone, a bavarski proizvođač ispratio je početak prodaje svežim fotografijama.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2018.

11:53

Galerija: BMW Serije 2 Active/Gran Tourer (redizajn)

Spoljašnjost je diskretno restilizovana, tako da se samo pažljivim uporednim posmatranjem starih i novih verzija mogu primetiti razlike na maski hladnjaka (veći "bubrezi"), farovima (nova LED svetla i LED svetla za maglu) i braniku (drugačiji otvori za vazduh).

Kupci će od sada moći da izaberu jednu od 13 boja spoljašnjosti, uključujući i dve nove nijeanse - Jucaro Beige i Sunset Orange. Proširena je i ponuda alu felni, sa 6 novih dizajnerskih rešenja, a na raspolaganju su dimenzije od 16 do 19 inča.
Izgled kabine unapređen je novim dezenima presvlaka i novim materijalima (dostupnim u raznim kombinacijama), a vožnja će biti udobnija zahvaljujući produženom sedalnom delu na sedištima.

BMW Serije 2 Active Tourer i Gran Tourer za 2018. opremljeni su BMW ConnectedDrive sistemom i najnovijom generacijom iDrive multimedijalnog sistema sa navigacijom, glasovnim komandama i unapređenim interfejsom.

Bavarski proizvođač potrudio se da u restilizovanim modelima vozač bude više u centru pažnje, tako što je centralna konzola blago orijentisana ka njemu.
Po prvi put je u modelima Serije 2 Active Tourer i Gran Tourer dostupan i automatizovani sedmobrzinski menjač sa duplim kvačilom, a sedmi stepen prenosa omogućava ekonomičniju vožnju na dugim putovanjima autoputem. Pored ovog menjača, i dalje su na raspolaganju šestobrzinski manuelni i osmostepeni automatik.

Motorizacija se sastoji od benzinaca i dizelaša čiji je raspon snage od 109 ks do 231 ks, a BMW tvrdi da je poboljšao ekonomičnost u vožnji i smanjio prosečnu emisiju ugljen-dioksida ovih agregata, pa ona u zavisnosti ov pogonske jedinice iznosi između 112 i 147 g/km.
U ponudi je i dalje plug-in hibridna verzija modela Active Tourer, sa oznakom 225XE iPerformance. Ovaj automobil ima pogonski sistem koji se sastoji od benzinca i elektromotora. Ukupna kombinovana snaga iznosi 224 ks, a maksimalni obrtni moment 385 Nm.

Od 0 do 100 km/h BMW 225XE ubrzava za 6,7 s, a povećana je i autonomija u čisto električnoj vožnji, sa 41 na 45 km.

Više fotografija pogledajte u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: