SUV vozila donela rast, ali u fokusu sportski modeli

U prodaji Jaguara dominiraju SUV modeli E-Pace i F-Pace, ali u toj kompaniji kažu da ostaju posvećeni sportskim automobilima koji su proslavili ovu marku.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2018.

11:31

SUV vozila donela rast, ali u fokusu sportski modeli
Jaguar XKR iz 2012. (ilustracija)

Britanski proizvođač uveliko planira naslednika sportskog dvoseda F-Type, ali u Jaguaru razmišljaju da obnove model XK kao GT automobil sa konfiguracijom 2+2 sedišta.

Ipak, novi Jaguar XK moraće da sačeka lansiranje naslednika aktuelnog F-Type roudstera i kupea, i mogao bi da se pojavi najranije 2021. godine.

Veruje se da će sledeći F-Type i XK deliti istu, fleksibilnu mehaničku platformu, a razlikovaće se po dužini i broju sedišta, F-Type će ostati dvosed, a XK će imati mesta za 4 putnika.

Osnovnu verziju novog Jaguara F-Type pogoniće četvorocilindarski 2.0 turbo motor sa oko 300 ks, a ponuda će obuhvatiti i snažnije agregate sa 6 cilindara. Istu paletu motora koristiće i novi Jaguar XK.

U vrhu ponude oba modela biće XVR varijanta, a spominje se i mogućnost elektrifikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: