Prvi novi Aston Martin Vantage sišao sa fabričke trake

Pola godine nakon svetske premijere nove generacije modela Vantage, u fabrici u Gejdonu počela je proizvodnja ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2018.

14:45

Prvi novi Aston Martin Vantage sišao sa fabričke trake

Aston Martin Vantage izrađuje se u istom pogonu u kome se prave DB11 i Rapide S, a uskoro će se tu sklapati i nedavno najavljeni DBS Superleggera.

Početak proizvodnje nove generacije ne znači da je Aston Martin završio sa prethodnom, s obzirom da je u planu da se napravi 14 automobila takozvanog “analognog” modela Vantage – po sedam u kupe i kabrio konfiguraciji – koji je predstavljen početkom maja.

Posebna edicija modela koji u sedištu kompanije u Gejdonu nazivaju poslednjim "analognim" Aston Martinom, biće proizvedena sa moćnim 6.0 litarskim V12 motorom sa 600 KS i isključivo sa sedmostepenim manječem, uz pogon na zadnjoj osovini.

Što se tiče novog Aston Martina Vantage, on će za sada biti dostupan sa AMG-ovim V8 agregatom sa 510 ks i 685 Nm.

Uparen je sa ZF osmostepenim automatikom, ali je Aston Martin najavio da će kasnije ponuditi i model sa manuelnim menjačem.
Britanski proizvođač objašnjava da je maksimalno snizio poziciju motora i pomerio ga što više ka kabini, kako bi spustio težište vozila i postigao idealan raspored mase po osovinama, 50:50%. Inače, masa praznog automobila je 1530 kg.

Prema fabričkim podacima, novi Vantage od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,6 s, dok je maksimalna brzina 313 km/h.

Aston Martin je odmah po predstavljanju nove generacije otvorio i knjigu narudžbina za ovaj model, pa Vantage na domaćem, britanskom tržištu košta od 120.900 funti, dok je početna cena automobila u Nemačkoj 154.000 evra.

Amerikanci će ga plaćati od 149.995 dolara.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: