Seatov veliki SUV sa 3 reda sedišta stiže ove godine

Španski proizvođač potrošio je čitav drugi deo 2017. u izboru imena novog SUV-a.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 18.05.2018.

10:08

Seatov veliki SUV sa 3 reda sedišta stiže ove godine

Seat Tarraco dobio je ime nakon višemesečne kampanje #SEATseekingName koju je kompanija pokrenula još tokom leta 2017, kako bi uz pomoć fanova putem društvenih mreža pronašao ime za svoj novi SUV sa 7 sedišta.

Seat je tada propisao nekoliko uslova koje predloženi nazivi moraju da ispune, a jedan od njih je da ime ima veze sa nekim španskim geografskim pojmom. Pored toga, rečeno je oznaka novog SUV-a treba da bude u skladu sa "vrednostima brenda", kao i da se lako izgovara na različitim jezicima širom sveta.

U septembru je objavljeno da su uži izbor ušla 4 potencijalna imena: Avila, Aranda, Alboran i Tarraco. Konačno, u februaru 2018. glasovima 146.124 fana brenda odlučeno je da novi Seat SUV bude Tarraco.
Seat Tarraco - tizer
Inače, Tarraco je drevno ime savremenog grada Taragone, koji se nalazi u Kataloniji, a to je ujedno bilo i najstarije utvrđenje Rimskog carstva na Iberijskom poluostrvu.

Proces izbora imena za novi SUV potrajao je duže nego što je planirano zbog političke krize u Španiji oko referenduma za nezavisnost Katalonije, koja je potresla tu zemlju krajem 2017.

Za sada nije poznato u kolikoj meri je ova kriza uticala na planove u vezi sa premijerom i proizvodnjom modela Tarraco, ali očekuje se da će novi SUV biti predstavljen na jesenjem sajmu automobila u Parizu.

Marketinška kampanja za ovaj model započela je u Španiji neobičnim videom koji je objavljen na Seatovoj španskojTwitter stranici. Iako video ne otkriva sam izgled automobila, oko toga i neće biti previše nepoznanica, jer se Tarraco stilski nadovezuje na dva postojeća Seatova SUV modela – Atecu i Aronu.

Mehanika je takođe poznata – u pitanju je proverena, široko korišćena Volkswagenova modularna MQB platforma.

Paleta motora trebalo bi da obuhvati 1.4 i 2.0 litarske turbo benzince iz VW grupacije, a ostaje da se vidi da li će i u kom obimu biti zastupljeni dizelaši.

Tarraco je prvo od najavljenih 6 novih Seatovih vozila koje kompanija ambiciozno želi da lansira do 2020. Ukoliko se ostvare pretpostavke o pariskoj premijeri, novi Seatov SUV će stići u prodajne salone do kraja godine po ceni od oko 30.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: