BMW pokazao siluetu buduće EV perjanice

Nemački premijum gigant BMW najavio je svoju budućnu perjanicu električne linije koja se očekuje 2021.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

17:35

BMW pokazao siluetu buduće EV perjanice

U pitanju je Vision Vehicle koncept koji će biti otkriven krajem ove godine i na kom će se bazirati novi iNext model.

Predstavljena silueta najavljuje automobil SUV oblika sa kockastim obodom točkova uz blago zakošenu liniju krova i kratak zadnji deo.

Spekuliše se da će model zaista biti USV, koji bi mogao da bude iste veličine kao X5 i prostorom za petoro putnika u kabini.

BMW razvija različita baterijska pakovanja za iNext, a maksimalan domet bi mogao da varira od 200 km sa verzijom od 60 kWh do 700 km sa modelom od 120 kWh.
I elektromotori će imati nekoliko varijanti sa rasponom snage od 134 do 443 KS, dok bi najsnažnija verzija mogla da ima tri elektromotora ukupne snage više od 800 KS.

Ono što je sigurno je da će BMW upotrebiti svoju svoju dostupnu tehnologiju za razvoj EV modela početkom naredne decenije i unapređenje sistema autonomne vožnje.

U međuvremenu, Vision Vehicle će nastaviti trend predstavljanja BMW električnih koncepata, nakon nedavno prikazanog SUV iX3 čija će masovna proizvodnja početi 2020.

Mali krosover će biti pravljen u Kini odakle će biti plasiran na tržišta Evrope i SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: