Nemački auto-gigant preskače sajam u Parizu?

Iz Francuske je stigla najava da će najveći evropski proizvođač automobila - Volkswagen, izostati sa ovogodišnjeg pariskog auto-salona.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 16.05.2018.

14:21

Nemački auto-gigant preskače sajam u Parizu?
VW je na sajmu u Parizu 2016. predstavio koncept kompaktnog elektriènog automobila (Newspress)

Sajam automobila u Parizu jedan je od tri najznačajnija i najveća događaja te vrste na evropskom tlu, a održava se svake druge godine, početkom jeseni, naizmenično sa frankfurtskim auto-salonom.

Tradicionalna automobilska izložba u glavnom gradu Francuske ove godine traje od 2. do 14. oktobra, a kako navodi Autoactu.com pozivajući se na izvor iz francuskog ogranka Volkswagena, na njoj neće biti prisutan najveći evropski auto-brend.

Umesto toga, Volkswagen će najverovatnije u tom periodu održati niz manjih, individualnih prezentacija kako bi promovisao svoje nove modele.

Za razliku od matičnog brenda, druge auto-marke koje su u vlasništvu grupacije Volkswagen biće zastupljene u Parizu ove jeseni. Tu se pre svega misli na velikoserijske proizvođače, kao što su Škoda, Seat, Audi i Porsche, dok Bentley i Bugatti nisu zvanično potvrdili planove o učešću na pariskom salonu.

Ukoliko se ova najava obistini, Volkswagen će biti osmi proizvođač automobila koji preskače Pariz 2018, uz Ford, Infiniti, Mitsubishi, Nissan, Opel, Volvo i Mazdu.

Svoje prisustvo za sada nije potvrdio ni FIAT Chrysler Automobiles (FCA), a u Parizu će se sigurno pojaviti Citroën, Hyundai, Jaguar, Kia, Land Rover, Lexus, Mercedes-Benz, Peugeot, Renault, Smart, Suzuki i Toyota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: