Da li će ovaj DS parirati BMW 5, Audiju A6, Mercedesu E?

Francuski premijum proizvođač DS već godinama pokušava da se udalji od prefiksa "podbrenda" PSA Grupacije, razvijajući modele neopisivog dizajna i elitnog statusa.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.05.2018.

19:00

Da li će ovaj DS parirati BMW 5, Audiju A6, Mercedesu E?
Citroen Numero 9 Concept

Takvi su već predstavljeni DS 7 Crossback i nadolazeći DS 3 Crossback, ali kompanija tek ima u planu dostojnu perjanicu.

U pitanju je model DS 8 koji je planiran za 2020. i koji bi trebalo da bude konkurentan "kraljevima" klase BMW Seriji 5, Mercedesu E klase i Audiju A6.

Međutim, novi dragulj DS neće imati konvencionalan dizajn sedana, već će akcenat biti na stilizovanom "fastbeku" koji bi trebalo da bude baziran na u to vreme zadivljujućem konceptu Citroen Numero 9 (na slici).

Iz DS su potvrdili ove glasine opisujući svoju buduću perjanicu epitetima poput "neverovatan", "drugačiji", "spektakularan".

Kao ključnu stvar u DS naglašavaju da njihov model neće kopirati konkurenciju, pre svega "bratski" Mercedes s kojim PSA grupacija čvrsto sarađuje.

DS 8 bi trebalo da bude izgrađen na EMP2 platformi na kojoj je baziran novi Peugeot 508, koji je izazvao poprilično pozitivne kritike u klasi.

Francuska grupacija će pratiti trendove pa se u DS 8 očekuje i hibridni pogon, uz konvencionalne agregate sa SUS motorima.

Još jedna bitna stvar će se promeniti u DS sa ovim modelom, on će vratiti ovaj brend u SAD, ali kompanija još nije odličila da li će ga upravo tamo i promovisati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: