VW Golf GTI TCR sa 290 "konja" (FOTO)

Volkswagen je objavio fotografije i tehničke detalje do sada najbržeg Golfa GTI u istoriji ovog modela.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2018.

17:16

VW Golf GTI TCR sa 290

Golf GTI TCR je pogonjen 2.0 litarskim TSI motorom koji proizvodi 290 ks (213 kW) pri 6.800 o/min i razvija 370 Nm već od 1.600 o/min.

Snaga se prenosi na točkove pomoću sedmostepenog automatizovanog menjača sa duplim kvačilom, a maksimalna brzina iznosi 264 km/h.
To je najbrži Golf GTI u 40-godišnjoj istoriji ovog modela, a iako je TCR za sada formalno konceptni automobil, produkcijska verzija pojaviće se do kraja godine.

Očekuje se da će Volkswagen ponuditi kupcima ograničenu seriju vozila (slično kao što je to bio slučaj sa Golfom GTI Clubsport S), što će dodatno doprineti ekskluzivnosti ovog automobila.
TCR će standardno biti opremljen 18-inčnim alu felnama, a 19-ice će biti dostupne kao doplatna opcija.

Među opcionim dodacima biće i specijalno sportsko oslanjenja sa adaptivnim, elektronski podesivim amortizerima, čiji se modovi (Normal, Comfort i Sport) mogu menjati pritiskom na dugme.
TCR verzija razlikuje se od standardnog Golfa GTI i po kozmetičkim i aerodinamičkim elementima na karoseriji, drugačijim prednjim spliterom i novim difuzorom sa dva velika izduva.

Osim toga, nov je i dizajn presvlaka sportskih sedišta i pojedinih detalja u kabini.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: