Opel Mokka X za 2020: Veća i elektrifikovana

Nova Mokka će takođe preći sa GM na PSA mehaničku platformu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2018.

10:19

Opel Mokka X za 2020: Veća i elektrifikovana
Ilustracija: Opel Mokka X - redizajn iz 2016.

Mali SUV koji se u Evropi prodaje pod oznakom Opel, u Britaniji sa značkom Vauxhall, a u SAD kao Buick Encore, pristutan je na tržištu od kraja 2012. godine. Četiri godine kasnije, Mokka je restilizovana i dobila je dodatak “X” u nazivu.

Naslednik je već u pripremi i očekuje se da će biti predstavljen 2020. Iako je prvobitno bilo planirano da i druga generacija ovog malog SUV-a bude bazirana na mehaničkoj platformi General Motorsa (GM), promena vlasnika i dolazak PSA grupacije uslovio je da nova Mokka X pređe na mehaničke osnove francuskog auto-giganta.

To znači da će modela za 2020. deliti platformu sa sledećom generacijama modela Opel Corsa i Peugeot 208.

Prelazak na PSA osnovu omogućiće i elektrifikaciju malog Opelovog SUV-a, odnosno uvođenje hibridnog ili čak potpuno električnog pogona u gamu modela Mokka X.

Kako saznaje Carbuyer, sledeća generacija ovog vozila biće duža 30-ak mm od aktuelnog modela, što će doprineti povećanju prostora za putnike na zadnjim sedištima.

Ostaje da se vidi kako će se Mokka X za 2020. pozicionirati u odnosu na krosover Opel Crossland X, koji je slične veličine i klase, uz važnu napomenu da aktuelna Mokka nudi i mogućnost pogona 4x4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: