Rolls-Royce otkrio dva detalja Cullinana uoči premijere

Dan uoči premijere jednog od najiščekivanijih modela ove godine, Rolls Royce je zaintrigirao sve koji konačno žele da vide prvi SUV u istoriji ovog proizvođača luksuznih automobile.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 09.05.2018.

20:15

Rolls-Royce otkrio dva detalja Cullinana uoči premijere
Foto: Rolls-Royce

Cullinan, koji je dobio naziv po naziv po najvećem grubom pronađenom dijamantu u istoriji (3.106,75 karata, 621,35 grama), zablistaće 10. maja.

Uoči njegove premijere RR je prvi put otkrio neke detalje dizajna koji je mesecima vešto kamufliran tokom testova na javnim putevima.

RR je objavio dve "tizer" fotografije, jedna pokazuje zadnju svetlosnu grupu koja podseća na najpupularniju limuzinu ovog proizvođača Phantom, a druga otkriva kako izgleda deo kontrolnog panela.
Foto: Rolls-Royce
Britanski gigant uporno odbija da svrsta svoj novi model u SUV klasu, nazivajući ga samo kao "višenamensko vozilo", insistirajući takođe da ne deli CLAR platformu sa najvećim BMW-ovim SUV-om X7 koji će takođe da debituje ove godine.

Što se tiče pogona, Cullinan bi trebalo da ima isti V12 agregat kao i Phantom, 6,75-litarsku jedinicu sa 563 KS i 900 Nm obrtnog momenta.

Iako neće biti konkurentan Mercedesovoj G klasi ili Land Rover Defenderu van asfalta, posedovaće pogon na sva četiri točka koji će mu omogućiti blage "off-road" mogućnosti, jer će njegovi kupci svakako želeti da povremeno napuste utaban put.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: