Jaguarov najsnažniji SUV: F-Pace SVR (FOTO)

Jaguar je objavio galeriju fotografija modela F-Pace SVR sa 550 “konja” koji je debitovao ovog proleća na sajmu u Njujorku.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 04.05.2018.

12:30

Jaguarov najsnažniji SUV: F-Pace SVR (FOTO)

Kada je pre par godina lansirao F-Pace, Jaguar je saopštio da mu je namera bila da se sportski duh koji poseduju ostali modeli te marke prenese i u SUV segment.

Kruna te zamisli materijalizovana je u verziji F-Pace SVR.
Model koji se nalazi u vrhu Jaguarove SUV ponude pogonjen je 5.0 litarskim V8 motorom sa kompresorom koji isporučuje 550 ks i 680 Nm.

Automobil od 0 do 100 km/h stiže za samo 4,3 s, a maksimalna brzina je 283 km/h.
Osim dodatnih aerodinamičkih elemenata, F-Pace SVR razlikuje se od standardne verzije i po novim felnama od ultra-lake legure, promera 21 inč, dok su na raspolaganju i opcioni točkovi prečnika 22 inča.

Da bi se ova "zver" bezbedno zaustavila, staraju se snažne kočnice sa diskovima dimenzija 395 mm na prednjim i 396 mm na zadnjim točkovima.
Inače, Jaguar je pored nove, SVR verzije, kupcima regularne varijante modela F-Pace ponudio nove sadržaje i sisteme bezbednosti.

Među njima su i unapređeni adaptivni tempomat sa sistemom koji pomaže vozaču da održi automobil u središnjem delu saobraćajne trake kojim vozi, kao i sistem automatskog kočenja u slučaju opasnosti koji funkcioniše pri brzinama do 160 km/h.
U ponudi je takođe novi 10-inčni multimedijalni sistem, koji dolazi kao standardni deo opreme, kao i brojni estetski dodaci u kabini vozila.

Modeli sa benzinskim motorima dobijaju novi filter sitnih čestica, a neki benzinci sada će imati i veći rezervoar zapremine 82 litra.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: