Kineski konkurent Modelu 3 (FOTO)

Ovogodišnji Auto salon u Pekingu bio je svojevrsni sajam električnih automobila, dominirali su mahom kineski modeli koji bi trebalo da predstavljaju revoluciju kineske automobilske industrije.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 03.05.2018.

17:50

Kineski konkurent Modelu 3 (FOTO)
Foto: Zhiche Auto

Poslednji u nizu koji je predstavljen javnosti je Singulato iS6 proizvođača Zhinche Auto. Ovaj CUV (Crossover utility vehicle) ima dva elektromotora koji zajedno isporučuju 350 KS uz 580 Nm obrtnog momenta.

Detalji kapaciteta baterije su i dalje nepoznati, ali na osnovu podataka NEDC (New European Driving Cycle), domet Singulata će biti oko 400 kilometara.
Foto: Zhiche Auto
Prednji deo ovog CUV-a podseća na Range Rover, a od Rolls-Roycea je pozajmljen "suicide" sistem otvaranja vrata.

Zadnjim delom dominiraju ovalna štop svetla uz jedno kočiono koje se prostire celom dužinom gepeka", a iznad se nalazi displej na kojem je moguće ispisivanje određenih poruka.
Foto: Zhiche Auto
U unutrašnjosti dominira 15,6-inčni multimedijalni sistem koji je moguće podesiti da bude postavljen horizontalno ili vertikalno, dok je kontrola dabla ekran od 12,3 inča koju prati 16,4-inčni head-up displej.

Otvori za vazduh nalik na farove daju ovom CUV neočekivan premijum izgled. Singulato iS6 poseduje i drugi nivo tehnologije autonomne vožnje, a dostupan je u verzijama sa pet ili sedam sedišta.
Foto: Zhiche Auto
Zhinche Auto će da ovaj model početi da proizvodi sredinom ove godine, a cena bi trebalo da se kreće 30-43 hiljade dolara.

Kineski proizvođač najavljuje Singulato iS6 kao konkurenciju Tesli Modelu 3. Videćemo da li će tako misliti i kineski pomodni kupci.
Foto: Zhiche Auto

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: