Maserati: Uprskali smo sa Levanteom

Deluje skoro nemoguće napraviti promašaj u modernoj auto-industriji sa SUV modelom, ali u Maseratiju su uspeli u tome.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 03.05.2018.

12:35

Maserati: Uprskali smo sa Levanteom
Maserati Levante 2017

Iako je po mnogo čemu Levante vrhunski automobil, tržište ga je potpuno odbacilo. Maserati je prošle godine prodao samo 5.485 primeraka svog prvog SUV modela, što je čak 60% manje od planiranog.

"Vrlo loša realizacija. Mislim da smo uprskali sa lansiranjem Levantea", priznao je i Serđo Markione, direktor Fiat Chrysler Automobiles (FCA) grupacije pod kojom posluje i Maserati.
Maserati Levante Trofeo 2019
FCA je nedugo posle lansiranja Levantea napravio promene u menadžmentu pa je na mesto direktora globalne prodaje stigao Tim Kuniskis, koji je napravio odličan posao u Dodgeu sa Hellcats i Demon.

Osim toga, Maserati se nada da će privući pažnju na Levante uvođenjem agregata koji je tu trebalo da bude od početka – Ferrarijev 3,8-litarski V8 sa dvostrukom turbinom.
Maserati Levante Trofeo 2019
Adut je verzija Levante Trofeo sa 590 KS i 670 Nm obrtnog momenta koji ubrzava 0-100 km/h za samo 3,9 sekundi uz maksimalnu brzinu od oko 300 km/h.

Trofeo će debitovati na jesen u Njujorku I trebalo bi da bude dostojna konkurencija Porsche Cayenne Turbo i Jaguar F-Pace SVR koji nisu razočarali tržište.
Maserati Levante Trofeo 2019
Problem za FCA je i što je sam sebi konkurencija, jer grupacija na tržištu ima još jedan moćan SUV, a to je Jeep Grand Cherokee Trackhawk.

U pitanju je jeftiniji, a snažniji automobil (707KS), sa nešto manje luksuznom linijom i osećajem. Iako Jeep i Maserati imaju potpuno drugačiju ciljnu grupu, postavlja se pitanje da li će V8 agregat biti dovoljan da se spasi Levante.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: