VW oživeo legendarni Golf II sa dva motora

Volkswagen restaurirao je legendarni Golf MK II iz 1987. sa dva motora s kojim je pokušao da obori rekord najtežeg uspona na Pajksov vrh (Pikes Peak).

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 03.05.2018.

10:05

VW oživeo legendarni Golf II sa dva motora
Foto: VW

Da Jočijem Klajntom za volanom ova "dvojka" je bila na korak od rekorda, ali je morao da odustane svega nekoliko krivina pre kraja zbog mehaničkog kvara.
Foto: VW
Nekoliko nedelja uoči novog pokušaja VW da osvoji ovaj vrh, sa potpuno električnim prototipom I.D. R, nemački gigant je odlučio da oživi legendarni Golf II.
Foto: VW
Pod haubom je imao dva benzinska agregata od po 1,8 litara koji su se nalazili u tadašnjem Golfu II GTI 16V.
Foto: VW
Zajedno su ova dva četvorocilindraša isporučivala 643 KS na svega 1.020 kg težine, a bili su upareni sa Hewland transmisijom, što znači da je Golf mogao da ima prednje, zadnji ili pogon na sva četiri točka, po potrebi.
Foto: VW
Automobil je razvio tim pod vođstvom inženjera Kurta Bergmana za svega šest meseci, a poduhvat je bio izuzetno težak jer su oba motora morala da budu savršeno usklađena kako bi isporučivali željenu snagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: