Škoda postaje "Made in Germany"

Zbog velikog interesovanja kupaca, Škoda proširuje proizvodnju kompaktnog SUV modela Karoq izvan granica Češke.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 02.05.2018.

10:40

Škoda postaje

Prvi primerak Škode Karoq sišao je sa fabričke trake pogona Kvasini u Češkoj u julu 2017.

Međutim, proizvođač je ubrzo shvatio da samo jedna fabrika ne može da zadovolji povećanu tražnju za ovim modelom, pa je počeo da izrađuje svoj novi SUV i u glavnom postrojenju kompanije, u gradu Mlada Boleslav.

Po svemu sudeći, ni taj potez rukovodstva Škode nije bi dovoljan da češki proizvođač uhvati priključak sa rastom broja narudžbina. Zato je odlučeno da Karoq počne da se izrađuje i izvan granica Češke, u Volkswagenovoj fabrici u Osnabriku.
Proizvodnja modela Karoq u ovom gradu na severozapadu Nemačke počeće do kraja 2018. i nastaviće se bar tokom 2019. godine.

Volkswagen grupa, u čijem vlasništvu je i brend Škoda, u Osnabriku već proizvodi VW Tiguan, a od 2020. tamo će se izrađivati i kompaktni krosover VW T-Roc u kabriolet verziji.

Pored toga, u ovom nemačkom pogonu izrađuje se Porsche Cayman, ali i farbaju karoserije za model Škoda Fabia.

Sa tri proizvodne linije u fabrici u Osnabriku, u kome je zaposleno oko 2.300 radnika, u 2017. godini sišlo je preko 76.000 vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: