Traže milion funti za automobil na neviđeno

Nedelju dana uoči zakazane premijere supersportskog modela BT62, Brabham je počeo da prima narudžbine za automobil čija je početna cena milion funti.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 27.04.2018.

08:17

Traže milion funti za automobil na neviđeno

Ime Brabham nekada se vezivalo za Formulu 1, a u početkom maja biće predstavljen prvi model pod oznakom ovog brenda namenjen vožnji po javnim putevima.

BT62 je inspirisan trkačkim automobilima, a košta milion funti (1,15 miliona evra), bez poreza, koji varira od zemlje do zemlje, kao i bez dodatnih opcija.

U planu je ograničena serija od svega 70 primeraka, u znak 70-godišnjice prvog učešća na trkama osnivača kompanije, pokojnog ser Džeka Brabama.
Projekat "civilinog" sportskog automobila pokrenuo je Džekov sin, Dejvid, a za sada su objavljene samo dve tizer fotografije. Na jednoj je prikazan logo na prednjem delu vozila, dok se na drugoj vidi zadnji deo automobila u mraku sa ogromnim spojlerom i LED stop svetlima.

Proizvođač je saopštio da je BT62 razvijan i testiran u potpunoj tajnosti, pa će njegov izgeld biti otkriven tek na premijeri, 2. maja.

Automobil je težak samo 972 kg, a pogoni ga atmosferski 5.4 litarski V8 čije specifikacije nisu precizirane, ali očekuje se da će razvijati preko 700 konjskih snaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: