Hjundai unapredio i20 – nije samo šminka (FOTO)

Četiri godine nakon što je predstavljen svetu, Hyundai i20 je dobio nadogradnju kako bi ispratio aktuelne trendove tržišta.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2018.

13:55

Hjundai unapredio i20 – nije samo šminka (FOTO)

Hyundai je na već uspešnu formulu dodao preko potrebno stilsko osveženje, novu tehnologiju i bezbednosne sisteme.

i20 je dobio novu "Cascading" prednju masku koju je Hyundai predstavio prošle godine, potom izmena na branicima i štop svetlima, kao i nove alu felne od 15 i 16 inča.
Tu su i nove boje, kao i dvobojna varijanta sa crnim krovom. Za razliku od konkurencije, južnokorejski gigant ne odustaje od modela sa troja vrata.

Osim stilizovanja, tehnologija je drugi bitan deo na koji je Hyundai obratio pažnju. Osveženi i20 prvi put nudi sedmoinčni multimedijalni displej sa Apple Car Play i Android Auto konekcijom.
Što se tiče pogona, tu je standardni 1,0-litarski turbobenzinac sa petostepenim manuelnim menjačem koji proizvodi 100 KS.

Uz opcioni šestostepeni manuelac isti motor nudi 118 KS, a kupci mogu da izaberu i prvi Hyundaijev sedmostepeni automatik sa dvostrukim kvačilom.
Veći 1,2-litarski motor je dostupan u verzijama sa 73 i 83 KS, dok je na vrhu ponude 1,4-litarski četvorocilindraš uparen sa šestostepenim manuelnim prenosom koji proizvodi 100 KS.

Sva tri agregata dolaze sa takođe novim dodatkom start/stop opcijom.
Hyundai sa osveženim i20 planira da dodatno učvrsti svoju dobru poziciju u klasi na evropskom tržištu.

Nema informacija kada će se pojaviti u prodajnim salonima ni koja će biti početna cena.
U međuvremenu, spekuliše se da Hyundai razmatra i sportsku i20 N verziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: