Lexus otkrio novi ES

Japanski premijum brend objavio je prvu fotografiju i video nove generacije limuzine ES.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2018.

12:41

Lexus otkrio novi ES

Aktuelni Lexus ES predstavljen je 2012, a uskoro stiže naslednik koji će debitovati na sajmu automobila u Pekingu, krajem aprila.

Prva fotografija otkriva da novi model ima znatno moderniji dizajn od prethodnika, sa velikom maskom hladnjaka po kojoj su prepoznatljivi Lexusi poslednje generacije.

Automobil je postavljen na Toyotinu TNGA mehaničku platformu sa prednjim pogonom, koju koriste modeli kao što su Toyota C-HR, Pirus ili Camry.
Lexus za sada nije objavio tehničke detalje, ali očekuje se da će ponuda motora obuhvatiti i 3.5 litarski V6 sa oko 300 konjskih snaga. Ovaj motor biće uparen sa osmostepenim automatikom, koji će zameniti stari automatski menjač sa 6 brzina.

Kao i do sada, snaga se u modelu ES prenosi na prednju osovinu, a zaljubljenici u automobile sa hibridnim pogonom mogu da računaju i na tu verziju. Hibridni Lexus ES koristiće pored elektromotora i četvorocilindarski benzinac.

Kada se kasnije ove godine pojavi u prodajnim salonima, novi ES će se suočiti sa jakom konkurencijom koju čine modeli kao što su Volvo S90, BMW Serije 5, Jaguar XF, Audi A6 i Mercedes E klase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: