Treći Škodin SUV je privilegija Kineza

Škoda je objavila dizajnerske crteže SUV modela Kamiq koji će imati premijeru na predstojećem salonu automobila u Pekingu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2018.

09:46

Treći Škodin SUV je privilegija Kineza

Kao i za većinu svetskih auto-kompanija, Kina postaje sve bitnije tržište i za češkog proizvođača. Dovoljno bitno da jedan novi model proizvodi ekskluzivno za kupce u toj zemlji.

Škoda Kamiq, koja će debitovati 25. aprila u Pekingu nosi sličnu oznaku kao i druga dva SUV modela ovog proizvođača (Kodiaq i Karoq), a i dizajn spoljašnjosti prati novi Škodin stilski jezik.
Unutrašnjost Kamiqa se donekle razlikuje od enterijera modela Kodiaq i Karoq.

Centralna konzola je projektovana drugačije, a čitav kokpit karakteriše minimalistički dizajn, gotovo potpuno oslobođen fizičkih komandi, ako se izuzme klaster klima-uređaja.

Na crtežu je prikazan model sa manuelnim menjačem, ali će u ponudi biti i automatik. Bazični model će, uz manuelni prenosni sistem, najverovatnije biti opremljen 1.5 litarskim benzincem sa 110 ks.
Koliko je Kina važna za češkog proizvođača, govori podatak da jedna od četiri prodate Škode u svetu završi na kineskom tržištu.

Škoda je u 2017. kupcima u Kini isporučila 325.000 automobila, što je najbolji prodajni rezultat otkako se pre desetak godina pojavila na tom tržištu.

Očekuje se da će Kamiq u prodajne salone stići u leto, a procenjuje se da će početna cena iznositi između 90.000 i 100.000 juana (11.500 – 12.800 evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: