Buick Enspire – električni krosover sa 557 KS

Američki brend Buick, član General Motors grupacije, predstavio je u kineskom gradu Vuženu svoj električni krosover koncept Enspire.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2018.

10:05

Buick Enspire – električni krosover sa 557 KS

Daleko uglađeniji od Envisiona i Enclavea, ovaj krosover koncept odlikuje odvažna široka prednja maska sa sportskim usisnicima.

Ističe se i tanka svetlosna grupacija uz sportski dizajniranu haubu. Sportski ton dodatno naglašava dinamična bočna linija, kosi krov, te masivna zadnja krila.

Dizajn zadnjeg dela vozila prati prednji, sa takođe tankim štop svetlima koja su povezana tananom hromiranom lajsnom.
Buick je objavio samo jednu fotografiju unutrašnjosti svog atraktivnog krosovera koja pokazuje prostranu kabinu u kojoj dominiraju dva masivna digitalna displija, kontrolne table i multimedijalnog sistema kojim se kontrolišu razne opcije poput grejanja sedišta.

S obzirom na luksuzne ambicije Buicka, ne iznenađuju detalji od mikrofibera i prirodnog drveta i ambijentalnog osvetljenja.

Za pogon su zadužena dva elektromotora koji zajedno proizvode 557 KS, uz pogon na sva četiri točka i ubrzanje 0-100 km/h za tačno četiri sekunde.
Buick nije otkrio detalje baterije, ali je objavljeno da je domet do 600 kilometara sa jednim punjenjem, koje je moguće i bežično.

Zahvaljujući poslednjoj tehnologiji brzih punjača, baterija može da bude napunjena do 80% kapaciteta za 40 minuta.

Enspire je pre svega predviđen za kinesko tržište, na kojem je Buick prošle godine prodao 1,2 od ukupnih 1,4 miliona vozila.
Osim Enspirea, Buick je predstavio i novi Velite 6, model konstruisan isključivo za kinesko tržište. Velite 6 standardno dolazi kao plug-in hibrid koji čine 1,5-litarski benzinac i dva elektromotora.

Kombinovana potrošnja ovog pogona je 1,4 litara na 100 kilometara uz domet od 700 km. Čisto električna verzija je planirana za 2019. godinu.

Oba modela, i Enspire i Velite 6 će biti predstavljeni javnosti na Auto salonu u Pekingu 25. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: