Lamborghini Urus – oko sveta za 120 dana (FOTO)

Lamborghini je okončao svetsku turneju svog SUV-a nakon četiri meseca. Za to vreme, ovaj model predstavljen je potencijalnim kupcima na brojnim lokacijama širom sveta.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.04.2018.

11:54

Lamborghini Urus – oko sveta za 120 dana (FOTO)

Model Urus imao je svetsku premijeru početkom decembra 2017, a s obzirom da italijanski proizvođač ima velika očekivanja od njegove prodaje, omogućio je da se što više zainteresovanih kupaca i novinara širom sveta upozna sa ovim vozilom iz prve ruke.

Nakon premijere u sedištu Lamborghinija, u Sant Agata Bolonjezeu, Urus je krenuo na četvoromesečnu globalnu promotivnu turneju tokom koje je obišao 114 velikh gradova širom sveta.
Tom prilikom, Lamborghini je ugostio preko 8.500 potencijalnih kupaca, poznatih ličnosti i novinara.

Povodom turneje, proizvođač je objavio galeriju fotografija nastalih na raznim kontinetima i delovima sveta.
Lamborghini Urus, kao treći velikoserijski model u gami (pored Huracana i Aventadora) za pogon koristi 4.0 twin turbo V8 koji isporučuje 650 ks i 850 Nm. Snaga se prenosi na sve točkove putem osmobrzinskog ZF automatskog menjača, dok je od Aventadora S preuzet sistem upravljanja na sva 4 točka.

Performanse Urusa su svakako impresivne za jedno SUV vozilo mase 2.200 kg – automobil iz mesta do stotke stiže za 3,6 s, od 0 do 200 na sat za 12,8 s, a maksimalna brzina iznosi 305 km/h.

Više fotografija sa proputovanja svetom pogledajte u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: