Kako izgleda novi Focus u najjeftinijoj verziji

Nakon premijere novog Focusa, Ford je objavio i kompletnu ponudu ovog modela na nemačkom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 13.04.2018.

08:43

Kako izgleda novi Focus u najjeftinijoj verziji

Novi modeli automobila na promotivnim fotografijama uglavnom su prikazani u najskupljim verzijama, sa najbogatijim paketima opreme. Sa druge strane, proizvođači ih obično reklamiraju tako što istaknu osnovnu cenu najjeftinije verzije vozila.

Tek kada se na sajtu prodavca pojavi konfigurator novog modela, na kome je ponaosob prikazan svaki paket opreme, potencijalni kupac može da vidi koliko se automobil sa promo fotografija razlikuje od onog koji je, recimo, njemu pristupačan.
Poput drugih auto-kompanija, i Ford je novi Focus najpre predstavio u skupljim opcijama, među kojima je i luksuzna verzija Vignale, ali i atraktivni "kros" model Active.

U međuvremenu, na nemačkom sajtu ovog proizvođača objavljen je konfigurator koji otkriva detalje najskormnijeg, Trend paketa.

Na fotografijam spoljašnjosti najpre upada u oči nedostatak alu felni koje unapređuju estetiku svakog automobila. Umesto njih, tu su obični čelični točkovi sa plastičnim poklopcima.
U odnosu na skuplje verzije Focusa, uočljiv je i nedostatak prednjih farova za maglu, na čijem mestu se nalazi obična ukrasna maska.

Skromna je i pondua boja spoljašnjosti – osim osnovne bele, dostupna je samo još tamno plava Blazer Blue.
Razlike su primetene i u putničkoj kabini. Umesto velikog, osmoinčnog displeja multimedijalnog sistema, koji smo videli na promotivnim snimcima novog Focusa, u bazičnoj verziji na raspolaganju je znatno manji ekran.

U unutrašnjosti donimiraju tamne nijanse, uz metalik ukrasne detalje koji razbijaju monotoniju.
Najjeftiniji Focus opremljen je 1.0 EcoBoost benzincem sa 85 ks (63 kW), a za prenos snage koristi se manuelni menjač sa 6 brzina.

Iako izgleda ogoljenije od skupljih verzija, Ford Focus Trend ima sasvim solidnu standardnu opremu u koju, između ostalog, spadaju klima uređaj, električne komande za sva 4 prozora, Bluetooth konekcija, dnevna LED svetla, ali i sistem asistencije koji pomaže vozaču da zadrži automobil unutar granica vozne trake kojom se kreće.
Bazični Ford Focus u Nemačkoj košta od 18.700 evra.

Kupci koji žele da ga unaprede dodatnim opcijama moraju da plate još 750 € za alu felne, 300 € za grejana sedišta, 500 € za elektropodesiva sedišta, 375 € za alarm, dok kuka za vuču košta 600 €.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: