Sledeći Bentley Continental GT će biti na struju

Direktor Bentleya Adrijan Holmark otkrio je da će svi modeli luksuznog britanskog brenda do 2025. imati opciju električnog pogona.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 12.04.2018.

18:15

Sledeći Bentley Continental GT će biti na struju

Nedugo nakon što je Bentley predstavio svoju prvu plug-in hibrid verziju, Holmark je istakao da su njihovi kupci sve zabrinutiji u vezi za održivost i uticaj na životnu sredinu.

Većina novih modela će dobiti hibridni pogon koji je predstavljen u SUV-u Bentayga koji čine 3,0-litarski V6 turbobenzinac i električni motor koji sam može da omogući domet od 50 kilometara.

Ipak, Bentley će dodatno da se fokusira na EV modele u narednim godinama, što je i najavio konceptom EXP 12 Speed 6e prošle godine.

Holmark je direktno najavio EV verziju popularnog Continentala GT u narednoj deceniji kao "moralniji i etičniji".

Continental GT bi verovatno došao sa moćnim 6,0-litarskim W12 koji raspolaže sa 635 KS i 900 Nm obrtnog momenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: