Model 3 kasni, a Tesla već planira proizvodnju Modela Y

Drugi Teslin električni krosover, Model Y, trebalo bi da stigne na tržište u martu 2020, dok bi probna proizvodnja mogla da počne u novembru 2019.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 12.04.2018.

11:14

Model 3 kasni, a Tesla već planira proizvodnju Modela Y
Tesla Model Y (tizer)

Model Y koji je zasnovan na Modelu 3, biće manji i skromnije opremljen u odnosu na prvi teslin krosover, Model X.

S obzirom da su poslednjih meseci u fokusu bile vesti o problemima koji koče proizvodnju Modela 3, priča od budućem Modelu Y pala je u drugi plan.

Prema najnovijim informacijama, koje je objavio Rojters, Tesla je već poslao svojim kooperantima neke detalje o planu izrade novog krosovera, na osnovu kojih se može zaključiti da će probna proizvodnja početi u novembru 2019, u fabrici u Frimontu.

S obzirom da Tesla planira da Model Y, baš kao i Model 3, bude velikoserijski električni automobil, pogon Frimont neće moći da ispuni zahteve proizvodnje oba ova modela.

Kompanija će, stoga, deo proizvodnje morati da preseli u novu fabriku, koja će se, prema saznanjima Rojtersa, najverovatnije nalaziti u Kini.

Isti izvor navodi da je do ovih informacija došao preko dva dobavljača, dok Tesla nije želeo da komentariše detalje o početku proizvodnje.

Model Y deliće mnoge komponente sa Modelom 3, što bi trebalo da olakša posao Teslinim dobavljačima i da ubrza početak proizvodnje novog krosovera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: