Ogoljeni terenac: Land Cruiser lako komercijalno vozilo

Toyota je ponudila verziju modela Land Cruiser namenjenu kupcima lakih komercijalnih vozila.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 12.04.2018.

10:19

Ogoljeni terenac: Land Cruiser lako komercijalno vozilo

Tokom skoro sedam decenija postojanja,Toyotin legendarni terenac pretrpeo je brojne transformacije – od rudimentarnog ofroud vozila, pa sve do savremenog automobila koji nudi udobnost i tehnologije iz klasičnih putničkih vozila.

Land Cruiser je postao neka vrsta univerzalnog automobila, koji se tokom radne sedmice može koristiti kao svakodnevno prevozno sredstvo u urbanim sredinama, da bi se za vikend pretvorio u pravog terenac koji će vas povesti u avanturu po prirodi.

Za kupce u Velikoj Britaniji, koji u Land Cruiseru vide isključivo "radnu mašinu", Toyota je pripremila potpuno ogoljenu varijantu ovog vozila.

Model Land Cruiser Utility Commercial pripada segmentu lakih komercijalnih vozila, a može se naručiti u verzijama sa kraćim i dužim međuosovinskim rastojanjem, odnosno sa 3 ili 5 vrata.
Iz obe verzije su izvađena zadnja sedišta, a iza prednjih je postavljena pregrada koja razdvaja putnički i teretni deo kabine. Tako je dobijen veliki tovarni prostor koji u varijanti vozila sa kraćim rastojanjem između osovina iznosi 1.574 litra, dok u većem modelu dostiže čak 2.216 litara.

U prvoj varijanti, u Land Cruiser se može utovariti do 593 kg tereta, a u drugoj do 756 kg. Obe verzije u stanju su da povuku prikolicu do 3 tone.

Land Cruiser Utility Commercial za pogon koristi Toyotin 2.8 litarski D-4D turbo dizel motor sa 177 ks (130 kW) i 448 Nm. Snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću šestobrzinskog manuelnog menjača.
U Toyoti kažu da je minimalni klirens vozila 215 mm i da može da prođe kroz vodenu prepreku dubine do 700 mm.

Umesto alu felni, koje smo navikli da viđamo na modernim Land Cruiserima, komercijalna verzija ima 17 inčne čelične felne.

Od korisnih sadržaja, automobil pored ostalog ima klima uređaj i audio sistem sa 6 zvučnika i Bluetooth konekcijom.

Toyota Land Cruiser Utility Commercial u Velikoj Britaniji košta od 27.546 funti (oko 31.600 evra), u verziji sa 3 vrata, odnosno od 28.509 funti (oko 32.700 evra), koliko treba platiti model sa 5 vrata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: