Red Dot nagrada za dizajn: Tri priznanja za Kia modele

Dizajnerske nagrade za 2018. godinu dobili su modeli Stinger, Stonic i Picanto.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 10.04.2018.

12:07

Red Dot nagrada za dizajn: Tri priznanja za Kia modele

Sportska limuzina Stinger, kompaktni krosover Stonic i treća generacija gradskog mališana Picanto, ove godine su odneli pobede u svojim kategorijama Red Dot nagrada za dizajn, saopštio je korejski proizvođač.

Kada je reč o modelu Stinger, međunarodni žiri dodelio je ovom automobilu priznanje "Najbolje od najboljeg", čime je posebno nagradio njegov dizajn.

Trostruka pobeda u 2018. je nastavak Kijinog uspešnog niza, jer ovaj brend od 2009, kada je kao prvi model nagradu osvojio Soul, u svojoj kolekciji ima 21 nagradu Red Dot.
Konkurs Red Dot Awards, koji se od 1955. organizuje pod okriljem dizajnerskog centra Ren-Vestfalija, važi kao jedan od najprestižnijih na svetu u oblasti dizajna.

Žiri čini 40 nezavisnih stručnjaka među kojima su nezavisni dizajneri, profesori dizajna i novinari.

Nagrade se dodeljuju u tri kategorije (dizajn proizvoda, komunikacijski dizajn i konceptni dizajn), na osnovu kriterijuma kao što su inovacije, formalni kvalitet, funkcionalnost i ekološka primerenost.

Za priznanja za 2018. godinu konkurisale su kompanije iz 59 zemalja, koje su prijavile više od 6.300 proizvoda.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: