Saobraćajna policija dobila 20 novih BMW motocikala

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je Upravi saobraćajne policije 20 novih patrolnih motocikala, koje je MUP nabavio u cilju efikasnije kontrole saobraćaja.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2018.

16:10

Saobraćajna policija dobila 20 novih BMW motocikala
Foto: MUP

Motocikli BMW R1200 RT, koje koristi većina evropskih policija, koristiće se prilikom kontrole i regulisanja saobraćaja, kao i prilikom obavljanja saobraćajnog obezbedjenja, rečeno je u saopštenju.

MUP je tako nastavio da podmlađuje vozni park srpske policije, a taj proces je počeo jesenas kada je kupljeno 710 novih automobila češkog proizvođača Škode.
Foto: MUP
Ministarstvo je prošle godine formiralo Komisiju za rashod starih dotrajalnih vozila, čiji je cilj da između 700 i 1.000 vozila, koliko ih ima dotrajalih po proceni MUP, a koja su prešla više od 103.000 kilometra i koja više nisu za svakodnevnu upotrebu, budu zamenjena i rashodovana, odnosno prodata, a da tim novcem bude kupljen jedan dodatni broj vozila.

U voznom parku srpske policije su i dalje automobili stariji od deset godina poput Peugeota i FIAT-a kupljenih u nekim ranijim akcijama podmlađivanja voznog parka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: