Sprema li Alfa kupe rivala BMW-u M4 i Audiju RS5?

Potencijalni sportski kupe bio bi zasnovan na aktuelnoj limuzini Giulia Quadrifoglio Verde.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2018.

10:44

Sprema li Alfa kupe rivala BMW-u M4 i Audiju RS5?
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde (ilustarcija)

Spekulacije o kupe verziji modela Alfa Romeo Giulia kruže po automobilskim portalima već neko vreme, a kako saznaje Autocar, izgleda da nije reč samo o glasinama.

Iako iz Alfe nema zvaničnih naznaka, ovaj sajt navodi da italijanski proizvođač uveliko priprema Giuliu kupe i da će automobil imati premijeru do kraja tekuće godine, a da će na tržište stići 2019.
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde (ilustarcija)
Novi model biće baziran na najjačoj verziji Alfine limuzine – modelu Giulia Quadrifoglio, od koje će biti preuzet dizajn spoljašnjosti, dok će za pogon biti upotrebljen postojeći 3.0 litarski turbo-benzinski V6 razvijen u Ferrariju, ali pojačan hibridnom tehnologijom koju Ferrari koristi u Formuli 1.

U pitanju je tehnološki sličan sistem koji je Ferrari primenio u modelu LaFerrari (HY-KERS). Osim što bi Giulia kupe u tom slučaju imala više “konja” (spominje se preko 640 ks), automobil bi imao i manju potrošnju i CO2 emisiju.

Autocar navodi da će Alfa ponuditi još jednu hibridnu verziju, skromnije snage (oko 350 ks), baziranu na 2.0 litarskom benzincu iz modela Giulia Veloce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: