Novi Clio prvi put uhvaćen okom kamere

Test prototip sa fotografija sakriven je ispod debelog "kamuflažnog" sloja.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 04.04.2018.

18:08

Novi Clio prvi put uhvaćen okom kamere
Foto: CarPix/CarScoops

Renault je počeo testove nove generacije modela Clio na javnim putevima, što nije promaklo "špijunskim" fotografima koji su iskoristili priliku i načinili prve snimke automobila u vožnji.

Peta generacija ovog popularnog gradskog hečbeka trebalo bi da ima svetsku premijeru na sajmu automobila u Parizu, početkom oktobra.

Novi Renault Clio koristiće unapređenu verziju CMF mehaničke platforme, poput modela Nissan Micra.
Foto: CarPix/CarScoops
Motorizacija će obuhvatiti trocilindarski 0.9 litarski turbo benzinski agregat, kao i nedavno predstavljeni 1.3 litarski turbo benzinac sa 4 cilindra, a spekiluše se da će u ponudi biti i takozvani "blagi hibrid" sa 48-voltnim električnim sistemom.

Za sada je neizvesno da li će novi Clio imati dizel motor u ponudi.

Kada je reč o dizajnu, treba očekivati pojedine stislke detalje koji su prisutni na modelu Megane, kao i elemente sa futurističkog koncepta Symbioz.
Foto: CarPix/CarScoops
Po svemu sudeći, u ponudi neće biti verzija sa 3 vrata, kao ni u aktuelnoj generaciji.

Dosta novina u odnosu na prethodnika biće i u kabini, poput vertikalno orijentisanog ekrana multimedijalnog sistema, kao kod najnovijih modela komapnije Renault.

Ako se ostvare predviđanja o pariskoj premijeri, novi Clio će stići u prodajne salone krajem 2018. ili početkom 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: