Novi Mercedes-AMG A45 imaće preko 400 “konja”

Automobil će dobijati snagu od 2.0 litarskog turbo benzinca.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2018.

14:02

Novi Mercedes-AMG A45 imaće preko 400 “konja”

Nova A klasa imala je svetsku premijeru početkom godine, a krunu ovog modela, baš kao i u slučaju prethodnika, činiće AMG verzija A45.

U razgovoru za Road and Track, šef Mercedesovog AMG odeljenja, Tobias Moers, otkrio je da će budući A45 imati ispod haube moćnu dvolitarsku turbo jedinicu koja je u stanju da isporuči preko 400 ks - bez pomoći eventualne električne komponente.

Inače, ranije se spekulisalo i o još jačoj, hibrdnoj AMG varijanti, koja će se kasnije pojaviti na tržištu.
Novi Mercedes A klase (ilustracija)
Kako kaže Moers, snaga će se prenositi na sva 4 točka, kao i u slučaju još uvek aktuelnog Mercedesa A45 prve generacije.

On dodaje da AMG nije bio fokusiran toliko na “sirovu snagu” automobila, već je ideja da vozilo bude kompetentno na trkačkoj stazi, ali i da može da se koristi kao svakodnevno prevozno sredstvo.

Podsećamo, prvi AMG A45 lansiran je 2012. sa motorom od 360 ks, a prilikom restilizacije iz 2015, ovaj agregat pojačan je na 381 ks.
Novi Mercedes A klase (ilustracija)
Moers je potvrdio i da će porodica nove A klase biti bogatija za još jednu, skromniju AMG verziju, sa oznakom A35.

Mercedes AMG A35 takođe će za pogon koristiti pomenuti 2.0 turbo benzinac, ali će njegova snaga iznositi “tek” nešto više od 300 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: