Ženeva tek što je završena, šta nas očekuje u Parizu?

Iako nas od auto-salona u Parizu deli šest meseci, već se spekuliše o novitetima koji će biti izloženi pod kupolama sajma u u glavnom gradu Francuske.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 28.03.2018.

12:04

Ženeva tek što je završena, šta nas očekuje u Parizu?
Renault Clio iz 2017. (ilustracija)

Pored salona u Ženevi, najvažnija evropska izložba novih modela automobila u ovoj godini održaće se u prvoj polovini oktobra u Parizu. U mesecima koji dolaze, proizvođači automobila će otkrivati koje su premijere pripremili za ovaj salon, ali neki noviteti već se naziru.

Kako saznaje AutoBild, Pariz će ugostiti novi BMW Z4, čija je konceptna verzija predstavljena 2017. godine, zatim Audijev električni SUV, ali i tri važna noviteta za francusku auto-industriju – novi Renault Clio, drugu generaciju modela Peugeot 208 i novi Citroen C5.
Aktuelni Peugeot 208 (ilustracija)
Kada je reč o modelu Clio, on će se nakon pariske premijere u prodajnim salonima pojaviti do kraja godine. Automobil će biti postavljen na unapređenu verziju aktuelne CMF-B mehaničke platforme i koristiće, između ostalog, novi 1.3 litarski turbo benzinski motor, a spekiluše se da će u ponudi biti i takozvani "blagi hibrid" sa 48-voltnim električnim sistemom.

Peugeot takođe namerava da na domaćem terenu predstavi svoj novi adut u veoma popularnom B segmentu – model 208 druge generacije. Ovaj automobil koristiće novu CMP mehaničku platformu PSA gupacije i biće lakši od prethodnika, što će uticati i na smanjenje potrošnje goriva i emisije izduvnih gasova.

Krunu noviteta iz "francuske kuhinje", prema AutoBildu, trebalo bi da čini novi Citroen C5. Ipak, ovu najavu treba uzeti sa rezervom, s obzirom da su 2017. iz Citroena stizale vesti da će nova limuzina biti u prodaji tek 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: