Sajamske premijere Toyote: Od Yarisa, do Land Cruisera

Toyota je na aktuelnom sajmu automobila BG Car Show, na štandu u hali 1 izložila modele koji su trenutno u ponudi na našem tržištu. Po prvi put na sajmu predstavljeni su osveženi Yaris i redizajnirani Land Cruiser.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 27.03.2018.

08:59

Sajamske premijere Toyote: Od Yarisa, do Land Cruisera

Jedan od najatraktivnijih modela na štandu Toyote je novi Land Cruiser.

Legendarni terenac, koji se u različitim verzijama proizvodi od 1951. godine, dostupan je u više od 190 zemalja širom sveta – po čemu je najzastupljeniji od svih postojećih Toyotinih modela.

Restilizovani model koji je svetsku premijeru imao na sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru 2017, srpski sajamski debi imao je upravo na ovogodišnjem BG Car Show.
Karakteriše ga savremeniji i robusniji spoljni izgled, ali i sofisticiranija i udobnija putnička kabina.

Pored toga, kako tvrde u japanskom proizvođaču, poboljšane su dinamičke mogućnosti i jednostavnost korišćenja, kako na drumu, tako i u terenskoj vožnji.

Novi Land Cruiser za pogon koristi turbo dizel motor 2.8 D-4D snage 130 kW/177 ks.

Cena ovog terenca kreće se od 47.500 evra, a izložbeni model u Premium paketu opreme košta 76.000 evra.
U ovogodišnjoj ponudi je još jedan model kome terenska vožnje ne predstavlja problem - pikap Hilux koji košta od 24.900 evra, bez PDV-a.

Toyota je pionir i već 20 godina lider u svetu kada je reč o ponudi vozila na hibridni pogon. Na štandu u hali 1 izložen je hibridni krosover C-HR, kao i SUV Toyota RAV4 sa hibridnim pogonom, a u ponudi su i jeftinije, benzinske verzije ovih modela.

Cena Toyote C-HR sa benzinskim 1.2T motorom startuje od 19.990 evra, dok je početna cena modela RAV4 sa benzinskim agregatom 23.990 evra.
Posetioci sajma BG Car Show u Beogradu imaju priliku da se upoznaju i sa noviim Yarisom, koji je predstavljen u dve različite verzije opreme.

Toyota Yaris u paketu opreme Stella sa novim benzinskim 1.5 motorom košta 12.690 evra. U cenu je uključena dodatna oprema u vrednosti od 800 evra.
Aktuelna generacija Yarisa restilizovana je po drugi put 2017, a godinu dana kasnije stigla je i pod kupole Beogradskog sajma.

Japanski proizvođač tvrdi da je najnoviji "fejslift" više od obične kozmetičke intervencije na automobilu, s obzirom da je pored toga promenjeno čak 900 delova u odnosu da prethodnu verziju, kako bi se poboljšale performanse i bezbednost vozila.
Eksponate iz putničkog programa upotpunjuju i aktuelne verzije Aurisa i Corolle, u specijalnim paketima opreme po akcijskim cenama.

Iz ponude se izdvaja Toyota Corolla sa benzinskim 1.6 motorom u paketu opreme Style, koja u sajamskoj ponudi košta 15.990 evra.

Paket pored bogate standardne opreme - koja uključuje automatski klima uređaj sa dve zone, Toyota Touch 2 multimedijalni sistem sa sedmoinčnim ekranom, Bluetooth, kameru za vožnju unazad, tempomat, alu felne od 16'', LED dnevna i zadnja svetla, kožni upravljač sa komandama i kožnu ručicu menjača, električne podizače prednjih i zadnjih stakala - obuhvata i senzor za kišu, senzor za svetlo, elektrohromatski unutrašnji retrovizor, HAC sistem za pomoć pri kretanju uzbrdo i najviši paket bezbednosne opreme.
Toyota Auris u paketu opreme Black Edition, po ceni od 15.990 evra, pored standardne opreme (automatski klima uređaj, Toyota Touch 2 multimedijalni sistem sa sedmoinčnim ekranom, kamera za vožnju unazad, tempomat, alu felne od 17“) uključuje i metalik boju, sedišta u kombinaciji tkanine i Alcantare, zatamnjena zadnja stakla, zadnji spojler, "shark" antenu i spoljne retrovizore u crnoj boji.

BG Car Show traje do srede 28. marta.

Više fotografija sa sajma automobila u Beogradu pogledajte u Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: