Prva luksuzna Kia u Srbiji: Stinger na sajmu u BG

Kia je na aktuelnom BG Car Show predstavila luksuznu sportsku limuzinu – Stinger, kojom želi da se probije u "visoko društvo" premijum proizvođača. Po prvi put na sajmu automobila u Beogradu izložen je i novi potkompaktni SUV – Stonic.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 24.03.2018.

08:57

Prva luksuzna Kia u Srbiji: Stinger na sajmu u BG
Kia Stinger

Korejski proizvođač predstavio je svoju aktuelnu ponudu na štandu koji je već tradicionalno smešten u hali 4 Beogradskog sajma.

Zvezde ovogodišnje postavke su dva noviteta u Srbiji – Stinger i Stonic.

Kia Stinger je jedan od modela koji se dugo očekivao, s obzirom da su iz korejskog proizvođača tokom proteklih godina stizale vesti o njegovom razvoju. Automobil je imao svetsku premijeru u Americi početkom 2017, a godinu dana kasnije stiže i na naše tržište.

Premijera je održana prvog sajamskog dana, kada je zvanično počela i prodaja modela Stinger na našem tržištu.
Kia Stinger
U ponudi su dve benzinske i jedna dizel verzija.

Osnovni benzinac je 2.0 litarski turbo GDI agregat sa 252 ks (188 kW), a snaga se prenosi na zadnje točkove, dok se u najskuplji Stinger ugrađuje 3.3 litarski T-GDI V6 sa 365 ks (272 kW).

Ova verzija se standardno isporučuje sa pogonom na sva 4 točka.
Kia Stinger
Jedini dizelaš je 2.2 TCI sa 197 ks (147 kW) i ima pogon na zadnje točkove.

Cene sa uračunatim popustom kreću se od 45.990 evra, koliko koštaju bazični benzinac i dizelaš, pa do 59.990 evra koliko iznosi cena modela 3.3 T-GDI V6.
Kia Stonic
Još jedan sajamski novitet je krosover Stonic, koji u sklopu sajamske akcije ima niže cene sa popustima do 15%, pa tako sada model 1.25 LX Active košta od 12.742 evra.

U hali 4 izloženi su i drugi modeli iz aktuelne ponude, kao što su Rio, Cee'd, Cee'd Sportwagon i Sportage.

Ovi automobili takođe imaju akcijske cene, za koje prodavac kaže da su 20% niže od redovnih preporučenih cena od strane proizvođača.
Kia Stonic
U ponudi je određena količina modela koja se već nalazi na lageru u Srbiji.

Tu pre svega spadaju modeli Rio sa 1.25 benzinskim motorom (84 KS), Cee'd sa celokupnom paletom benzinskih i dizel motora (100-136 KS), kao i Sportage sa 1.6 GDI (132 KS), 1.6 T-GDI (177 KS) i 1.7 CRDi motorima (115 i 141 KS).

Sve akcije i popusti važe kod svih ovlašćenih Kia zastupnika u Srbiji, i to samo dok traju zalihe, a najduže do kraja sajma, odnosno do 28.marta.

Više fotografija sa sajma automobila u Beogradu pogledajte u našoj galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: