U pripremi nova Opel Mokka X

Na Internetu su se pojavile fotografije maskiranog pretprodukcijskog test vozila.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2018.

10:55

U pripremi nova Opel Mokka X
Foto: CarPix & S. Baldauf/SB-Medien

Opel je ranije najavio da će nova generacija potkompaktnog SUV modela Mokka X stići u prodajne salone 2019. godine i da će se proizvoditi u fabrici u Ajzenahu.

Prve “špijunske” fotografije nastale tokom zimskog testiranja u Švedskoj pokazuju da je Mokka X druge generacije uveliko u pripremi i da premijeru možemo očekivati možda i pre kraja ove godine.
Foto: CarPix & S. Baldauf/SB-Medien
Pretpostavlja se da će nova generacija Opelovog malog SUV-a biti zasnovana na modularnoj CMP (EMP1) mehaničkoj platformi koju koriste potkompaktni automobili PSA grupe.

Podsećamo, prva Mokka bazirana je na General Motorsovoj Gamma 2 platformi koji deli sa sestrinskim GM modelima - Buick Encore i Chevrolet Trax.
Foto: CarPix & S. Baldauf/SB-Medien
“Kamuflaža” onemogućava da u ovom trenutku steknemo sliku o dizajnu novog modela, ali treba očekivati stilske detalje koji su prisutni na najnovijim Opelovim SUV/krosover modelima – Crossland X i Grandland X.

Takođe, očekuje se da će, poput prve generacije modela Mokka, i naslednik imati opciju pogona 4x4, za razliku od Opela Crossland X koji nudi samo pogon na prednje točkove.

Više detalja o novoj generaciji Opelovog malog “terenca” trebalo bi da bude poznato u narednim mesecima, kada bismo mogli da saznamo i datum premijere ovog vozila.

Izvor: Carscoops

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: