FIAT 500L čim izađe iz salona izgubi trećinu vrednosti

FIAT-ov monovolumen iz Kragujevca 500L predvodi listu vozila koji gube najviše na ceni u postprodaji posle prve godine.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2018.

11:45

FIAT 500L čim izađe iz salona izgubi trećinu vrednosti

Jedan od ključnih faktora prilikom kupovine novog automobila je njegova amortizacija, odnosno koliko mu pada vrednost nakon upotrebe.

Svaki kupac prilikom kupovine vozila razmatra i uticaj na budžet prilikom postprodaje jer to umnogome utiče na kupovinu sledećeg vozila.

U proseku nova vozila gube oko 21% od svoje originalne vrednosti nakon godinu dana eksploatacije, ali ima i modela koji izgube i čak trećinu.

Prema studiji sajta za polovna vozila iSeeCars.com na uzorku od oko 14 miliona novih i korišćenih vozila tokom jednogodišnjeg perioda, najveći pad cene zabeleži FIAT 500L.

Monovolumen iz Kragujevca je nakon samo 12 meseci na putu čak 34,6% jeftiniji u odnosu na cenu novog modela, što je neto gubitak od oko 7.600 dolara za osnovnu Pop verziju.

Na listi se nalazi još jedan FIAT-ov model, najpopularniji 500.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: