Cadillac: Oduvaćemo konkurenciju na Nirburgringu

Predsednik američkog Cadillaca Johan de Nishen dao je vrlo ambicioznu izjavu u vezi sa najavljenim novim sedanom njegove kompanije.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2018.

09:15

Cadillac: Oduvaćemo konkurenciju na Nirburgringu
Cadillac CTS-V iz 2016

De Nishen je otkrio da će imati pogon na zadnjoj osovini te "zapretio" konkurenciji (Audi A4, BMW 3, Mercedes C Class, Volvo S60, Alfa Romeo Giulia) da će ostvariti najbrže vreme na stazi Nirburgring u klasi.

Trenutni rekord među sedanima sa četvora vrata na Nirburgringu drži Jaguar XE SV Project 8 sa vremenom od 7:21 minuta, ispred Alfa Romea Giulia Quadrifoglio, Porsche Panamere Turbo, Honde Civic Typer R.

On već nekoliko godina priča o ovom modelu, a isticao je izuzetnu važnost stvaranja konkurentnog automobila Audiju A3 i Mercedesu CLA.

Cadillac CT3 se na tržištu očekuje 2020, a pod hauboms se najavljuje paket motora od 2.0-litarskog turbo četvorocilindraša, preko 3.6-litarskog V6 i 3.0-litarskog twin-turbo V6 do 4.2-litarskog twin-turbo V8 sa 500 KS.

De Nishen je uzburkao strasti nedavnom izjavom da su za pad kupovine sedana u SAD krivi infrastruktura i mladi potrošači koji za razliku od svojih roditelja ne mare za dinamičnu vožnju i dobru upravljivost, pa se okreću SUV klasi.

On se branio izjavom da nije mislio da mladi vozači, milenijalci i tinejdžeri, ne uživaju u vožnji, već da im je bitnija udobnost od performansi.

Prioritet Cadillaca trenutno je predstavljanje XT4 SUV-a, a potom stiže sedan CT5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: