Markione potvrdio – Ferrari hibrid 2019, verovatno SUV

Italijanski Ferrari od naredne godine uvešće svoj V8 hibridni motor na bazi pionira iz hiperautomobila LaFerrari u serijske modele.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 11.03.2018.

13:00

Markione potvrdio – Ferrari hibrid 2019, verovatno SUV

Spekuliše se da će Ferrarijev benzinsko-električni agregat biti predstavljen prvo u debitantskom SUV modelu iz Maranela.

Direktor FIAT Chrysler Automobiles (FCA) grupacije pod kojom posluje Ferrari Serđo Markione je potvrdio dolazak V8 hibrida 2019, ali ne i u kojem će se modelu naći.

S obzirom da se već mesecima najavljuje da će Ferrari 2019. predstaviti svoj prvi SUV, pretpostavka je da je V8 hibrid namenjen upravo za njega.

Najavljene promene u Ferrariju u korak sa novom "modom" u autoindustriji ne oduševljavaju baš sve zaljubljenike u ovaj brend, za koji smatraju da će izgubiti svoj DNK.
Hipotetièki Ferrarijev SUV/krosover (Ilustracija: Theophilus Chin)
"Da li ste nekad vozili Ferrari hibrid? Kada budete vozili, siguran sam da vam neće nedostajati V12", rekao je Markione.

Međutim, prvi hibrid iz Maranela u LaFerrariju je 6.3-litarski V12 sa KERS sistemom, pa ni ova izjava nije utešila fanatike "propetog konja".

Bez obzira na sve, da li će biti V12 ili ne, da li će biti hibrid ili ne, bez obzira i na izjavu Markionea od pre godinu dana da će ga pre neko morati ubiti nego što Ferrari napravi SUV, on je realnost i stiže za najviše godinu i po.

Prelomna tačka je verovatno bio izuzetno pozitivan prijem Lamborghini Urusa, te pomeranje fokusa FCA na američko i azijsko tržište, a tamo se pre svega traže električni i SUV modeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: