Novi Auris pokazao svoje lice

Toyota je objavila prvu zvaničnu fotografiju treće generacije kompaktnog hečbeka uoči svetske premijere zakazane za ženevski auto-salon.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 06.03.2018.

08:35

Novi Auris pokazao svoje lice

Na fotografiji je prikazana verzija sa hibridnim pogonskim sistemom, a automobil izgleda modernije i sportskije od prethodnika.

Na prednjem delu Aurisa za 2019. dominira velika maska hladnjaka uklopljena u branik, dok su farovi tanki i izduženi u obliku bumeranga. Primerak sa fotografije ima drugačije ofarban krov od ostatka karoserije, što je posledica želje da se kupcima ponudi veća mogućnost personalizacije.

Kada je reč o motorizaciji, za sada su pozante tri pogonske opcije. Bazični model ispod haube ima četvorocilindarski 1.2 turbo benzinac sa 116 ks.

Kupci koji žele hibridni pogon mogu da računaju na dve varijante. Slabiji hibridni sistem sa 1.8 litarskim benzincem razvija 122 ks, a snažniji, koji će se pojaviti kasnije, proizvodi 180 ks i pored elektromotora koristi 2.0 litarski benzinski agregat.

Dizelaš nije u planu, s obzirom da Toyota planira da postepeno izbaci motore da dizel motorima iz game putničkih vozila. Japanski proizvođač tvrdi da su dizelaši u 2017. činili manje od 10% evropske prodaje tog proizvođača.

Zvanična svetska premijera novog Aurisa zakazana je za utorak, kada se kapije ženevskog sajma automobila otvaraju za predstavnike medija. Auto-salon će početi da prima posetioce u četvrtak 8. marta.

Toyota Auris 3. generacije izrađivaće se u Velikoj Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: