Škoda Superb dobija hibridni pogon iz Passata

Superb sa kombinovanim benzinsko-električnim pogonom pojaviće se u prodaju 2019. godine.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 02.03.2018.

12:40

Škoda Superb dobija hibridni pogon iz Passata

Škoda polako hvata priključak sa prozvođačima koji u svojoj ponudi već imaju delimično ili potpuno elektrifikovane automobile, a pre najavljenih modela na električni pogon, najpre stižu plug-in hibridi.

Prva Škoda sa ovom vrstom pogona biće Superb, koji će dobiti hibridni pogonski sistem sa 1.4 litarskim benzincem i elektromotorom. Sistem će ukupno proizvoditi 218 ks (160 kW), a ugrađivaće se u obe karoserijske varijante – limuzinu i karavan.

U suštini, Škoda Superb PHEV koristiće isti sistem koji se upotrebljava i Volkswagenu Passat GTE, uz jedno unapređenje. Umesto baterije od 9,9 kWh, koja se ugrađuje u Passat, Superb će dobiti bateriju većeg kapaciteta, od 13 kWh.

To će Škodi omogućiti da se samo uz pomoć električne energije kreće i do 70 km, za razliku od Volkswagenovog modela koji na struju može da pređe 50-ak km.

U zavisnosti od reakcije tržišta, češki proizvođač ponudiće nakon Superba i Kodiaq plug-in hibrid, a razmatra se mogućnost da se ovim pogonskim sistemom kasnije opreme i manju SUV Karoq i Octavia, kao najprodavaniji Škodin automobil, otkriva Martin Hrdlička, šef razvojnog odeljenja pogonskih sistema.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: