"Picasso" odlazi u prošlost, menja ga "Spacetourer"

Citroen je odlučio da zameni oznaku “Picasso” na svojim MPV modelima, pa će se vozila familije C4 Picasso ubuduće zvati C4 Spacetourer.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2018.

13:17

Izmena se odnosi na obe verzije modela C4 Picasso – varijante sa 5 i 7 sedišta – pa će standardni C4 Picasso postati C4 Spacetourer, a Grand C4 Picasso biće preimenovan u Grand C4 Spacetourer.

Kako prenosi Autocar, ovo je učinjeno kako bi se nomenklatura Citroenovih MPV modela srednje veličine ujednačila sa velikim vanom Spacetourer sa 9 sedišta. Na taj način, veruju u francuskoj kompaniji, kupci će imati jasniju predstavu o tome kom automobilskom segmentu pripadaju ova vozila.

Podsećamo, Citroen je nedavno izbacio oznaku "Picasso" i iz drugog modela koji je koristio ovaj dodatak u nazivu modela - Citroen C3 Picasso zamenjen je potpuno novim modelom C3 Aircross.

Aktuelni C4 Picasso modernizovan je 2016. godine, kada je osvežen dizajn spoljašnjosti i enterijera vozila.

Citroen je u 2017. godini u Evropi prodao gotovo 100.000 primeraka modela C4 Picasso i Grand C4 Picasso, čime je učvrstio svoju poziciju u okviru ovog automobilskog segmenta.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: