Jeep ofanziva na Evropu

Jeep će na sajmu automobila u Ženevi evropskoj publici predstaviti gamu svojih aktuelnih modela, među kojima je i nekoliko noviteta koji debituju na Starom kontinentu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2018.

11:35

Jeep ofanziva na Evropu
Jeep Wrangler Rubicon

Verovatno prva zvezda izložbenog štanda brenda Jeep na ženevskom auto-salonu biće nova generacija modela Wrangler.

Jeep je najnovije izdanje čuvenog terenca predstavio u SAD u novembru 2017, na sajmu u Los Anđelesu.

Novi Wrangler je zahvaljujući upotrebi aluminijuma lakši oko 90 kg od prethodnika, dok je istovremeno konstrukcija vozila kruća nego ranije. S obzirom da se proizvođač držao oprobane formule, uz minimalne stilske modifikacije i modernizaciju, dizajn spoljašnjosti je ostao prepoznatljiv.

Jeep nije saopštio specifikacije evropske verzije, ali će ponud svakako obuhvatiti verzije Sport, Sahara i Rubicon.
Jeep Cherokee (redizajn)
Drugi ženevski novitet američkog auto-brenda biće restilizovani Jeep Cherokee.

Automobil je u osnovi je zadržao isti dizajn spoljašnjosti, koji je – kada je 2013. predstavljena aktuelna generacija – ocenjen kao kontroverzan, pre svega zbog specifičnog izgleda prednjeg dela vozila i neobičnog oblika farova.

Nakon restilizacije, farovi su nešto veći i konvencionalnijeg izgleda, a redizajniran je i prednji branik. Zadnji branik takođe je preoblikovan, kao i vrata prtljažnika, dok je pozicija registarske tablice pomerena naviše.

Unutrašnjost automobila ostala je nepromenjena.
Jeep Grand Cherokee Trackhawk sa 707 'konja'
Treća zanimljiva evropska premijera u Ženevi biće Jeep Grand Cherokee Trackhawk, koji će se u prodajnim salonima u Evropi pojaviti pred kraj prve polovine 2018.

Ova "zver" u ruhu SUV automobila krije ispod haube 6.2 litarski V8 sa kompresorom, preuzet iz sportskog modela Dodge Challenger SRT Hellcat.

Motor proizvodi monstruoznih 707 ks i 868 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Od 0 do 100 km/h Trackhawk ubrzava za svega 3,7 s i razvija čak 289 km/h.

Postavku Jeep vozila na ženevskom sajmu automobila upotpunjuju verzije Compass Night Eagle i Grand Cherokee S.

Auto-salon počinje 6. marta i trajaće do 18. marta 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: