Sprema li Volvo kupe-krosover? Zaštitio oznaku XC50

Volvo je u poslednjoj generaciji svojih modela već predstavio jedan potpuno novi SUV/krosover – XC40, a već se spekuliše o još jednom sličnom vozilu koje bi imalo sportskiji dizajn.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.02.2018.

09:15

Sprema li Volvo kupe-krosover? Zaštitio oznaku XC50
Volvo XC40 (ilustacija)

Volvo je nedavno zaštitio oznaku XC50, a kako saznaje AutoExpress, ovaj potez mogao bi da znači da je na pomolu kompaktni kupe-krosover koji bi se uključio u tržišnu utakmicu sa rivalima nemačkih premijum marki, kao što je, na primer, BMW X2.

Da je jedan takav model zaista u planu, nagovestio je i potpredsednik kompanije, Lex Kerssemakers, koji je kazao da je kompaktni kupe-krosover “moguć, ali ne u skorije vreme”.

Hipotetički Volvo XC50 imao bi bar jednu električnu verziju, dok bi ostatak pogonske game bio preuzet od aktuelnog XC40.
Volvo V60 za 2019.
Ipak, kupe-krosover trenutno nije prioritet kompanije Volvo, s obzirom da je proizvođač fokusiran na lansiranje modela serije 60.

Protekle sedmice je predstavljen novi Volvo V60, a na leto se očekuje i limuzina S60.

Nakon toga, sledeći na dnevnom redu je kompaktni hečbek iz serije 40, koji će naslediti aktuelni Volvo V40 i verovatno zadržati istu oznaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: