Škoda u Ženevi: Novi motor, digitalna instrument tabla

Iako na ženevskom auto-salonu neće predstaviti nove serijske modele, Škoda na ovu manifsetaciju stiže sa brojnim inovacijama i unapređenjima postojećih modela, ali i sa jednim novim konceptom.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

12:53

Škoda u Ženevi: Novi motor, digitalna instrument tabla
Škoda Fabia (redizajn)

Na Škodinom štandu u Ženevi biće izložena restilizovana Fabia, ali i SUV Kodiaq u luksuznoj L&K (Laurin and Klement) verziji.

Takođe, biće predstavljena sportska Octavia RS 245 sa Challenge Plus paketom koji osim stilskih novina donosi i dodatnu opremu.
Škodina digitalna instrument tabla
Škoda je najavila da će Octavia, ali i modeli Kodiaq i Superb dobiti 12,3 inčnu digitalnu instrument tablu, koja je imala debi na SUV vozilu Karoq.

Što se tiče pomenutog Superba, on će u Ženevi biti izložen sa novom verzijom Volkswagenovog 2.0 litarskog turbo benzinca sa 272 ks (200 kW), u paru sa automatizovanim sedmostepenim menjačem sa duplim kvačilom.
Vision X Concept
Škoda će u svoje modele sa benzinskim TSI motorima uvrstiti i filtere sitnih čestica koji služe za smanjenje emisija štetnih sastojaka u izduvnim gasovima.

Jedina prava ženevska premijera na štandu češkog proizvođača biće konceptno vozilo Vision X, koje najavljuje budući serijski potkompaktni krosover u klasi modela Seat Arona i VW T-Cross.

Sajam automobila u Ženevi održava se od 6. do 18. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: