Peugeot za avanturiste - Rifter 4x4 Concept

Posle standardne verzije novog vana, francuski proizvođač predstavio je i varijantu za vožnju po svim terenima.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

10:19

Peugeot za avanturiste - Rifter 4x4 Concept

Peugeot Rifter, koji će u gami ovog proizvođača zameniti odlazeći Partner Tepee, imaće i svoju "of-roud" varijantu sa pogonom na sva 4 točka.

Pre serijske verzije tog modela, Peugeot je prikazao konceptno vozilo koje će izložiti na predstojećem sajmu u Ženevi.
Rifter 4x4 Concept, pored pogona na sve točkove ima i povišeno odstojanje od tla, terenske pneumarike BF Goodrich i zaštitne elemente na donjim delovima karoserije.

Na atraktivan izgled ovog automobila utiče specijalno odabrana kombinacija boja i ukrasnih aplikacija na karoseriji, ali i enterijer izveden u sličnim dezenima.
Sistem pogona 4x4 razvila je kompanija Dangel, a pored toga Peugeot ističe i povećan klirens, s obzirom da je ogibljenje povišeno za čak 80 mm u odnosu na standardni Rifter.

Pogon na sva 4 točka sadrži tri predefinisana moda vožnje, koje vozač odabira okretanjem točkića na centralnoj konzili. Ako je uključena opcija 2RM, snaga se prenosi samo na prednje točkove, dok mod 4RM obezbeđuje pogon 4x4.

Tu je još i Lock opcija koja služi da se izvuče maksimum snage iz točkova koji imaju najbolji kontakt sa podlogom u ekstremnum uslovima vožnje.
Rifter 4x4 Concept pogonjen je turbo dizelašem koji razvija 132 ks (97 kW) i 300 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Motor je povezan sa manuelnim menjačem sa 6 brzina.
Peugeot je uz koncept predstavio i zanimljive dodatke za sve one sklone avanturama na 4 točka, poput sklopivog malog šatora na krovu do kojeg se dolazi uz pomoć teleskopskih merdevina.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: