Jubilarni BMW M4 Cabrio za 300 srećnika (FOTO)

BMW ove godine obeležava tri decenije od lansiranja prvog “M” modela sa otvorenim krovom.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2018.

11:24

Jubilarni BMW M4 Cabrio za 300 srećnika (FOTO)

Te 1988. BMW-ovo M odeljenje odlučilo je da kupcima ponudi prvi kabriolet visokih performansi, pa je u leto iste godine stigao prvi M3 Cabriolet sa 215 ks (158 kW).

Ovaj automobil proizvodio se do 1991, a sa fabričkih traka ukupno je sišlo svega 786 jedinica što je vlasnicima ovog vozila garantovalo priličan ekskluzivitet.
Tri decenije kasnije, BMW se priseća prvog M modela sa otvorenim krovom kroz specijalnu ograničenu seriju savremenog duhovnog naslednika – modela M4 Cabrio.

Automobil sa oznakom BMW M4 Cabrio “Edition 30 Jahre” biće dostupna u dve boje spoljašnjosti (metalik Macao plavoj i tamno žutoj), a biće napravljeno samo 300 primeraka.
Sva vozila će imati dodatni M Competition paket opreme, koji između ostalog uključuje i adaptivno ogibljenje, specijalan izduvni sistem i aktivni diferencijal.

Zahvaljujući istom paketu, unapređena je i pogonska jedinica – šestocilindarski 3.0 litarski twin-turbo koji se nalazi ispod haube isporučuje 450 ks (331 kW).
BMW M4 Cabrio “Edition 30 Jahre” postavljen je na 20 inčne točkove, a proizvođač za sada nije objavio na kojim tržištima će biti dostupan i po kojoj ceni.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: