Posle Atece i Arone – Tarraco?

Novi, veliki SUV marke SEAT trebalo bi da dobije oznaku Tarraco.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 18.02.2018.

12:45

Posle Atece i Arone – Tarraco?

Od 4 imena koja su 2017. ušla u uži izbor za naziv novog SUV-a (Alboran, Aranda, Avila i Tarraco), SEAT se navodno odlučio za jedino koje ne počinje na “A”, prenosi Auto Motor Und Sport, pozivajući se na obavešten izvor blizak španskom proizvođaču.

Tarraco je staro ime za Taragonu, grad na španskoj obali sredozemnog mora koji se nalazi u Kataloniji, južno od Barselone.
Novi SUV deliće platformu sa sestrinskim modelom Škoda Kodiaq, a rivali na tržištu će mu biti vozila kao što su Nissan X-Trail i Hyundai Santa Fe.

Automobil će dobiti sličnu paleta motora koju koriste sestrinski modeli iz VW grupe. U početku, na raspolaganju će biti 1.4 litarski TSI turbo benzinac, kao bazična verzija, dok će kupci moći da naruče i snažniju benzinsku varijantu 2.0 TSI.

Oni koji se odluče za dizelaše, mogu da računaju na 2.0 TDI opcije, a u igri je i plug-in hibridni model.
Početna cena trebalo bi da iznosi oko 30.000 evra, a spekuliše se da bi SEAT mogao da predstavi novi model već na sajmu automobila u Ženevi, početkom marta, kada se očekuje i zvanična potvrda imena.

Novi SUV počeće da se proizvodi tokom 2018. u Volkswagenovoj fabrici u Volfsburgu.

Seat je prema ranijim planovima trebalo da obelodani ime novog SUV-a još u jesen 2017, ali je politička kriza oko Katalonije za određeno vreme odložila promociju naziva modela španskog proizvođača, a iz istog razloga automobil nije imao premijeru krajem 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: