Ključ uspeha za Model 3 je u Nemačkoj

Odavno je jasno da se Tesla muči sa ogromnim kašnjenjem u proizvodnji Modela 3, a i sama kompanija je priznala da je problem u "uskom grlu" u proizvodnji baterija.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 11.02.2018.

15:30

Ključ uspeha za Model 3 je u Nemačkoj
Foto: Getty images/Justin Sullivan

Tesla je prošle godine izgubio više od dve milijarde dolara, umnogome upravo zbog toga što Model 3 nije dostigao predviđenu proizvodnju od 20.000 jedinica mesečno.

Problemi kompanije iz Kalifornije bi uskoro trebalo da budu rešeni, a ključ se nalazi s druge strane Atlantskog okeana.

"Aumototive News" prenose da je Tesla dizajnirao i napravio automatski modul za sklapljane baterija koji će značajno ubrzati proizvodnju.

Jedini problem je što taj ključni deo opreme treba da se transportuje iz Nemačke u Nevadu.

"Nije pitanje da li će raditi ili ne. Samo je pitanje demontaže, prevoza, nove montaže i puštanja u operaciju u fabrici", rekao je direktor Tesle Ilon Mask.

Mask je nakon nekoliko probijenih rokova najavio da će Tesla do kraja meseca udvostručiti proizvodnju na 2.500 jedinica nedeljno, a potom i davno očekivani kapacitet od 20.000 vozila mesečno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: